Pervanovo naslovnica

Celenga Apartmani Dubrovnik - Apartmani Dubrovnik Stari Grad

Dobrodošli u Celenga Apartmane, Stari Grad Dubrovnik

Celenga Apartmani, Dubrovnik Stari Grad, su savršen spoj prošlosti i sadašnjosti. Brižljiva restauracija kombinirana s modernim dizajnom osigurava zadržavanje jedinstvenog karektera građevine.

Kako bi vam pružili nezaboravno iskustvo dizajnirali smo za vas moderne i udobne apartmane u Dubrovniku, u povijesnom okruženju. Bez obzira boravite li s nama jednu noć ili ste pak na godišnjem odmoru, u Celenga Apartmanima obnovit ćete vašu energiju.

Mjesto gdje se nalaze privatni Celenga Apartmani u Dubrovniku, Hrvatska bilo je nekad granica povijesne jezgre Dubrovnika čemu svjedoči impresivni i masivni svod neposredno pored naše zgrade, koji je bio ulaz u Grad. Zapravo ulica se prvi put spominje u petom izdanju Dubrovačkog statuta iz 1272. Tijekom nadolazećih godina Ragusa, kako se nekad zvao Dubrovnik, se širi i postaje onakav kakvog ga danas znamo. Zgrada Celenge i okolne kuće bile su poznate i vrijedne zbog bunara koji su se nalazili ispod kuća. Okolni su stanovnici redovito dolazili po svoje dnevne količine tekuće vode. Vjerojanto je i ime Celenga izvedeno od grčke riječi "kelon" koja u doslovnom prijevodu znači mehanizam za izvlačenje vode iz bunara. Celenga kao građevina predstavlja tipični primjer dubrovačke arhitekture srednje klase trgovaca i pomoraca.

Tijekom obnove posebna je pažnja posvećena detaljima i nastojanju da se što više sačuvaju postojeće strukture kao što su kamene police, bunar za vodu, tipični drveni svod i kameni kapitel u "saloči" na prvom katu, prostoriji koja je predstavljala salu za prijem u svakoj većoj dubrovačkoj kući.

Kombinirajući povijesni ugođaj sa suvremenim pogodnostima, svaki od naših apartmana je individualno uređen. Štoviše, svaki od njih nosi ime dubrovačkih tvrđava, koje su stoljećima čuvale slobodu Dubrovnika:

Minčeta - tvrđava koja dominira cjelokupnim fortifikacijskim sistemom,

Lovrijenac - sagrađen povodom upozorenja Sv. Vlaha o mogućnosti mletačkog napada te jedna od lokacija gdje se snimala HBO serija Igra prijestolja

Revelin - velika samostojeća tvrđava koja se danas koristi kao konferencijski centar i prostor za izložbe te noćni klub,

Bokar - tvrđava s prelijepim pogledom na Pile i Lovrijenac

Sv. Ivan - obrambena tvrđava u kojem se danas nalazi akvarij i pomorski muzej.

Različite veličine apartmana nude različiti nivo udobnosti. Svi su apartmani u Dubrovniku, Hrvatska kompletno opremljeni i posjeduju LCD TV sa satelitskim programima, DVD, klimatizaciju, sve potrebne kuhinjske aparate, velike kupaonice itd. Zajedničke prostorije nude dodatni prostor, a praonica je vrlo pogodna za duže boravke.

Zatvorite
Pročitajte više
 • Stay flexible

  Stay flexible

  Get familiar with our new cancellation policy >>

 • REZERVIRAJTE DIREKTNO

  REZERVIRAJTE DIREKTNO

  Najpovoljnija cijena za direktne rezervacije >>

 • NAJPOVOLJNIJA CIJENA

  NAJPOVOLJNIJA CIJENA

  Za plaćanje unaprijed odobravamo do 15% >>

  Od 75.00€

  rezervirajte

garantirano najbolja cijena

Cijene od 80 .00

Trenutno vrijeme u Dubrovniku je

interior of Celenga Apartments, Dubrovnik Old town view from Celenga Apartments, Dubrovnik Old town view from Celenga Apartments, Dubrovnik Old town narrow street in Dubrovnik sunny sky in dubrovnik